Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntelek a Halacska Református Óvoda Kisbalambér csoportjának blogján. Itt hasznos információkat olvashatsz a csoportunk életével, valamint tervezett programjainkkal kapcsolatban.

2012. június 2., szombat

Május (Június)


  Májusban, a jó időnek köszönhetően több óvodán kívüli programra is sor került. Sétáltunk a Duna-parton, ellátogattunk a tűzoltóságra, kirándultunk a Vasúttörténeti Parkba. A hónap elején a gyerekek szorgalmasan készültek az Anyáknapi-évzáró ünnepségre.Lelkesen készítették az édesanyáknak szánt ajándékot. Reméljük,igazi meglepetést szereztek vele az anyukáknak.

   Idén a családi kirándulás helyszíne a Budakeszi Vadaspark volt.Itt rengeteg olyan állattal ismerkedhettek a gyerekek,amelyeket eddig valószínűleg csak képeken láttak.(Legnagyobb sikere a bölénynek volt).Napokig erről beszéltek a gyerekek, rajzolták a Parkban látottakat.A kiránduláson gyerek, szülő jól érezte magát.

  A tűzoltóságon tett látogatás is élményt jelentett a gyerekek számára.Ismerkedtek a tűzoltók munkájával, megnézték a különböző eszközöket, szerszámokat. Láthattak egy próbariasztást, beszállhattak a tűzoltóautóba, kipróbálták a tűzoltótömlővel való locsolást is.

 A  gyereknap is vidám hangulatban telt. A gyerekek "Vadőr igazolványt" kaptak. Ebbe gyűjtögették a különböző próbák teljesítésével szerzett pecséteket.A gyereknap sok mókával ,nevetéssel telt  kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Május végén a Vasúttörténeti Parkba látogattunk.Reggeli után indultunk. Az egész napos kiránduláson  ismerkedhettünk a vasúti járművekkel.Megnéztük a gőzmozdonyokat, láttunk sínautót, azt is, hogyan működik a fordítókorong.A Parkban lévő játszótéren ebédeltünk, az ott található játékok kipróbálása sem maradt el.Rengeteg új élménnyel gazdagodva és kellőképpen elfáradva értünk vissza az oviba.

Június:

2012. június 3.(vasárnap)  Búcsúztató istentisztelet a budafoki templomban

2012. június 8. (péntek)  Nevelés nélküli munkanap

2012. június 12. (kedd)  Kirándulás az Állatkertbe